Nieuws

Nieuws

FEESTJE?

Voor al uw feestelijke gebeurtenissen bent u al jarenlang bij Café Resta...

Lees meer »

Anjerpunt

Cafe restaurant zalen Kappers en de bibliotheek waren nauw betrokken bij de ...

Lees meer »

MEGA SPIES

  Nieuwe trend voor op locatie of op ons terras bij de molen.  De Me...

Lees meer »

Anjerpunt

Cafe restaurant zalen Kappers en de bibliotheek waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van het kulturhus en de commissies die nadachten over toekomstige programmering. Parallel hieraan werden gesprekken gevoerd met een aantal partijen om te onderzoeken wat we voor elkaar konden betekenen rond de organisatie van educatieve en culturele activiteiten, maar ook rond de inzet van vrijwilligers, rond de ontvangst van gasten van Hoonhorst, en nog veel meer. De inhoud stond centraal , maar van daaruit ontstond geleidelijk ook een beeld van de toekomstige ruimte voor bibliotheek in Zaal Kappers.

En dat leverde een mooi plaatje! De Bibliotheek in Zaal Kappers zou een plek worden met grote meerwaarde voor alle betrokken partijen, die we ook gezamenlijk open zouden houden. Voor en met inwoners van Hoonhorst, maar uiteraard ook voor gasten. Voor het realiseren van dit deel van het kulturhus waren de eigen middelen, evenals die van het kulturhus, echter niet toereikend. 

Het heeft heel wat uren en geduld gekost en er zijn bergen papier vol getikt  om de financiering rond te krijgen. En het is gelukt. Samen met Vechtdalmarketing, De Koppel in Hardenberg, het historisch museum in Gramsbergen, de Klomp in Vilsteren en  agrarisch belevingscentrum van Boer Zandman in Beerze. is het idee van de anjerpunten, als Vechtdalbelevingscentra, ontwikkeld.

De 5 Anjerpunten vormen de belevingscentra van het Vechtdal voor inwoners en toeristen. Ze vertellen het echte verhaal van het vechtdal, ieder met een eigen insteek. Het verhaal van Hoonhorst: duurzaamheid en noaberschap; het leven in deze tijd in het Vechtdal en een doorkijkje naar de toekomst.

 Voor gasten is het een startpunt voor arrangementen in het Vechtdal en een plek om prettig te vertoeven. Het draait het om beleving, ontmoeten en leren kennen en waarderen. Voor inwoners is het ook een plek om prettig te vertoeven, in een ongedwongen sfeer, met een kop koffie. Maar ook een plek voor cultuur en educatie, een kennispunt, een leeszaal, een leerplek, en een ruimte om  belanghebbende zaken in Hoonhorst en Dalfsen in beeld te brengen. En er kunnen ook boeken geleend worden.

Voor de anjerpunten gezamenlijk heeft de provincie subsidie beschikbaar gesteld om het idee uit te werken, vorm te geven en in de markt te zetten. Voor de verbouw, inrichting en uitwerking van arrangementen voor het Hoonhorster anjerpunt bij Kappers  is er een andere provinciale subsidie verkregen. Met daarnaast de forse eigen bijdrage is de begroting van het grote project zo goed als rond.

We zullen met vele partijen gaan samenwerken, en hopen ze aan ons te binden en tal van nieuwe arrangementen te ontwikkelen. We spreken met bedrijven, willen samen arrangementen bedenken en gelegenheid bieden voor presentaties en bijeenkomsten, workshops.

Maar we willen vooral ook midden in Hoonhorst staan, ruimte bieden aan initiatieven in het dorp, een gemoedelijke plek bieden, waar inwoners voor een belangrijk deel ook zelf invulling aan geven.

 Wilt je meedenken, meehelpen of heb je een vraag: voor meer informatie kun je terecht bij Karin Huitink (Kappers), Mirjam Wijers (Bibliotheek of)Antje Kingma (Boerhoes). Mail : info@anjerpunthoonhorst.nl